AcasăStiriDrømme-selvmål ikke nok for Rumænien

Drømme-selvmål ikke nok for Rumænien

For anden gang i træk – og for tredje gang i historien – får VM-slutrunden i fodbold fornøjelsen af græsk deltagelse.

Tirsdag aften kvalificerede Fernando Santos’ tropper sig til slutrunden i Brasilien næste sommer med 1-1 i Bukarest mod Rumænien.

Og dermed kvalificerer Grækenland sig fra playoffs med samlet 4-2 efter 3-1 i fredags på hjemmebane.

Rumænerne forsøgte kampen igennem at lægge et pres på sin modstander, men det gik især før pausen ikke særlig godt. Grækerne pressede omvendt godt på i perioder, og det kastede en scoring af sig efter 23 minutter.

Konstantinos Mitroglou stak afsted på kanten af offside og sparkede iskoldt bolden forbi Ciprian Tatarusanu i det rumænske mål.

Stille og roligt fik hjemmeholdet styr på tingene og fik især efter pausen lagt et stadig større pres på modstanderen, der tydeligvis ikke var kommet op til Rumænien for at spille flot angrebsfodbold.

Udligningen skulle værterne dog have hjælp til. Og hvilken hjælp…

Efter et fint, rumænsk, gennemspillet angreb ind over midten, endte bolden alligevel hos grækernes forsvarsspiller Vasilis Torosidis, der af grunde, der endnu er redaktionen ukendt, lossede bolden hårdt mod eget mål. Til stor, rumænsk overraskelse og glæde kilede bolden sig ind under overliggeren til 1-1.