Komenta Jørgensen: NOU! EXTRAORDINAR! KCJ REVINE! + Romania e o tara de cacat

0
875

Dupa o lunga peregrinare cu Jørgen prin Noua Zeelenda, Grønlanda si Antarctica, iata-ma revenind la DANEMARCA DK cu rubrica saptamanala necenzurata despre MONDENITATURI si POLITICHII!

2013 redivivus!

Incepem prin a traduce un articol scris in august 2013 de Jens-Kristian Lutken, candidat al Venstre din Copenhaga la alegerile municipale. Nu va luati dupa titlu, pentru ca se termina cu bine. Sigur, noi FTL din spate de la gara i-am zis ca daca nu scrie frumos il taiem de pe lista cu gratisti si data viitoare va plati dublu!!

 

Titlul: Romania e o tara de cacat

Romania este o tara de cacat, populata de tigani care umbla brambura prin Europa intr-o vesnica vanatoare de sticle goale si portofele. Desi putin exagerata, asta e imaginea de azi a Romaniei. Am putea discuta mult si bine daca Romania trebuia acceptata in UE in 2007, sau daca mai trebuia amanata un an sau doi. Indiscutabil insa, Romania apartine familiei europene si UE a avut de castigat de pe urma aderarii Romaniei si Bulgariei.

Am umblat mult prin Romania, prima data in 2000, perioada in care o mare parte din tara era bine descrisa de titlu. De atunci insa a avut loc o evolutie importanta, lucru adesea umbrit de prejudecatile pe care le avem legate de aceasta tara. Suna atat de nasol sa pomenesti cuvantul Romania incat pana si Renault a hotarat sa treaca sub tacere in reclamele ei ca Dacia e produsa in Romania. Renumele prost e ajutat cu spor de mediatizarea isterica in presa daneza a criminalilor din Europa de Est. Sinceri sa fim, problema nu e chiar atat de mare!

 

mai mult la pagina domnisoarei Komenta : NOU! EXTRAORDINAR! KCJ REVINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here