Nationala feminina de handbal s-a calificat la Jocurile de la Rio. Gazda turneului preolimpic, Danemarca, va ramane acasa

0
368

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, sambata seara, dupa ce echipa Muntenegrului a invins Danemarca, scor 26-22 (13-10), in ziua a doua a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca), informeaza Agerpres.

Romania si Muntenegru, cu doua victorii dupa primele doua zile ale turneului preolimpic, si-au asigurat cele doua bilete pentru Rio inaintea ultimei etape de la Aarhus, astfel ca meciul direct de duminica va avea ca miza doar primul loc in grupa.

image-2016-03-20-20878075-41-nationala-handbal-calificata-rio
Romania a invins cu 32-25 Danemarca, vineri, iar sambata a surclasat Uruguayul cu 36-19. Muntenegru a trecut vineri de Uruguay cu 34-19, iar acum a intrecut Danemarca, scor 26-22.

Tricolorele au obtinut sambata o victorie categorica si facila, in conditiile in care au menajat prima echipa: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Valentina Ardean-Elisei, Oana Manea, Eliza Buceschi, Laura Chiper nu au jucat niciun minut.


Cea mai buna jucatoare a fost desemnata pivotul Florina Chintoan, cu 9 goluri marcate, dar prestatii bune au avut si Aneta Pirvut, Ana Maria Tanasie, Gabi Szucs sau portarul Denisa Dedu, care a marcat doua goluri. Nu mai putin de 16 goluri ale echipei noastre au fost marcate pe contraatac.
http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-20878076-nationala-feminina-handbal-calificat-jocurile-rio-gazda-turneului-preolimpic-danemarca-ramane-acasa.htm?cfnl=&newsalert

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here