Şunca şi carnea de porc, secretele vikingilor

1
109

Cultura culinară daneză a fost cultivată şi îmbunătăţită de-a lungul mai multor generaţii şi îşi are rădăcinile în principal în vechea bucătărie a ţării şi condiţiile climatice din Danemarca. Climatul rece şi deseori umed din această ţară necesită o mulţime de alimente cu valori nutritive ridicate, care conţin multe vitamine, minerale şi proteine pentru a mobiliza o rezervă mare de energie.

Alimentele daneze din vremurile de demult

Şunca afumată sau carnea de porc a fost păstrată în Danemarca încă din anul 1000 î.Ch. şi este încă un aliment delicios danez şi astăzi care conţine multe proteine. Conservele de carne pot fi depozitate pe o perioada mai mare de un an. Salami – „Spegepolse” este pregătit cu carne de porc ţinută la aer uscat şi a fost o masă populară printre ţăranii danezi din vremurile de demult, datorita duratei lungi de conservare care atinge aproape un an.
„Sylte” (piftie) daneză – preparată din carne de porc şi jeleu de carne – era un fel de mâncare foarte populară pentru ţăranii danezi din Evul Mediu şi este, de asemenea, un tratament special danez şi în zilele noastre.

 

mai mult la : http://www.viata-libera.ro/magazin-vlg/39871-galati-viata-libera-danemarca-gastronomie-bucatarie-retete

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here