AcasăStiriAdolescentă condamnată la închisoare pentru tentativă de act terorist în Danemarca

Adolescentă condamnată la închisoare pentru tentativă de act terorist în Danemarca

Adolescenta, prezentată doar cu iniţialele N.N. şi care avea 15 ani în momentul faptelor, a fost arestată în ianuarie 2016 la locuinţa sa din satul Kundby, la circa 65 km vest de Copenhaga. Poliţia a fost alertată chiar de familia fetei, îngrijorată de experimentele chimice suspecte desfăşurate în pivniţa casei.

La percheziţie, ofiţerii au găsit o sticlă de peroxid de hidrogen, o sticlă cu acid citric, o sticlă cu acetonă şi o tavă de plastic cu reziduuri necunoscute, produsele fiind cumpărate din magazine de cosmetică, potrivit tribunalului.

Anchetatorii au mai descoperit că tânăra, care se convertise de câteva luni la islam, a scris că are de gând să pună bombe la fosta sa şcoală primară din Holbaek şi la o şcoală evreiască din Copenhaga.

Potrivit experţilor, ingredientele adunate de adolescentă pentru a produce peroxid de acetonă (TATP) nu ar fi fost suficiente pentru a fabrica un dispozitiv exploziv realmente periculos, dar tribunalul din Holbaek a reţinut intenţia şi motivaţiile tinerei, care a semnalat în însemnările sale şi pe internet că aderă la ideologia grupării Statul Islamic şi a încercat să intre în contact pe Twitter cu responsabili ai acestuia.

Sentinţa în acest caz urmează să fie anunţată joi. Persoanele găsite vinovate de terorism riscă închisoarea pe viaţă în Danemarca, dar tânăra şi avocata sa au susţinut la proces că acuzata se „plictisea” şi nu avea de gând de fapt să pună în practică planurile de atentat.

– See more at: https://www.realitatea.net/adolescenta-condamnata-la-inchisoare-pentru-tentativa-de-act-terorism-in-danemarca_2063887.html#sthash.qv8TazYV.dpuf

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca