AcasăStiriAmbasadorul Danemarcei, despre aderarea la Schengen: "Romania sa negocieze direct cu Olanda,...

Ambasadorul Danemarcei, despre aderarea la Schengen: „Romania sa negocieze direct cu Olanda, pe coridoare

Aderarea la Schengen poate deveni realitate dacă Bucureştiul şi Haga vor demara discuţii pentru găsirea unui compromis, spune Excelenţa Sa Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei.

Preşedinţia daneză a Uniunii Europene încurajează un compromis între România şi Olanda pentru aderarea la spaţiul Schengen şi recomandă Bucureştiului să spună clar: „vrem asta şi putem oferi asta”.

În interviul acordat EVZ, ambasadorul Sternberg mai declară că, fără măsurile de austeritate din anii precedenţi, România „ar fi fost acum într-o situaţie economică foarte dificilă”.

EVZ: Una dintre priorităţile României în acest an este integrarea în spaţiul Schengen, iar Danemarca a declarat că susţine acest demers. Cum poatre fi efectiv pus în aplicare acest sprijin, având în vedere că există un stat, Olanda, care se opune constant acestui deziderat al României?

Michael Sternberg: Este dificil să promitem că vom face multe lucruri concrete, pentru că deşi poziţia noastră este că vă vom sprijini, că aţi îndeplinit standardele de intregrare şi e important să fie aplicate aceleaşi standarde tuturor statelor membre, există o ţară, Olanda, care se opune. Mai sunt şi alte state care nu se supără că Olanda se opune extinderii Schengen…

Eu cred că trebuie să găsim un compromis în această situaţie. România şi Olanda trebuie să discute, să negocieze, la nivel diplomatic, „pe coridoare”, „vrem asta şi putem oferi asta”, iar preşedinţia daneză susţine un astfel de compromis. Nu ştiu exact care ar putea fi acest compromis, dar nu cred că sunt prea multe persoane care să ştie asta, pentru că situaţia pare a fi într-un punct mort în prezent. Am vrea să vedem că această problemă se rezolvă în timpul preşedinţiei daneze.

Ambasadorul Danemarcei, despre aderarea la Schengen: „Romania sa negocieze direct cu Olanda, pe coridoare


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura