AcasăStiriArhiva: UNUL dintre CEI MAI SÂNGEROŞI ASASINI ROMÂNI a fost ADUS în...

Arhiva: UNUL dintre CEI MAI SÂNGEROŞI ASASINI ROMÂNI a fost ADUS în ŢARĂ

Marian Clită (62 de ani), unul dintre asasinii de renume ai Româniai, a fost adus în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa într-un caz de omor pe care l-a comis în Danemarca.

escortă a Poliției Române l-a preluat și l-a adus în țară pe Marian Clită, de 62 de ani, în vederea executării, în România, a unei pedepse privative de libertate dispuse de autoritățile daneze. Acesta a fost condamnat, în Danemarca, la 14 ani închisoare pentru omor și tâlhărie, fapte comise în această țară.

Crima a avut loc pe data de 1 martie 2010, în jurul orei 20.00. Anchetatorii danezi au descoperit că Marian Clită i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit și cu o bară metalică unei stewardese, într-o cameră de hotel și i-a sustras mai multe bunuri. În urma loviturilor, victima a decedat.
Asasinatul petrecut în hotelul Radisson Blue, din Copenhaga, i-a pus pe jar pe oamenii legii danezi. Vera Vildmyren (42 de ani), o însoţitoare de bord din Norvegia, mamă a doi copii, a fost găsită fără suflare în camera ei de la etajul 20. Fusese bătută, înjunghiată şi jefuită. Ieri, poliţiştii aveau un suspect. Un bărbat care apărea pe înregistrările video ieşind din camera victimei. Bărbatul a fost identificat urgent, căci petrecuse ore în şir în cazinoul hotelului, unde accesul se face numai pe baza documentelor personale. Românul Marian Clită, nimeni altul decât celebrul ucigaş al Securităţii de altădată, a fost dat în urmărire. Când a fost prins, acesta a recunoscut sec: „Am omorât o femeie”. De altfel, înainte de a merge la Poliţie, el a luat legătura prin telefon cu ziariştii de la ABC din Norvegia, cărora le-a spus cine e şi ce a făcut. Întrebat de jurnalişti de ce a ucis, Clită a dat un răspuns halucinant: „Sunt un criminal adevărat”.

În anii ’80, Marian Clită, care pe atunci avea 30 de ani, era deja un client vechi al puşcăriilor. Condamnat la ani grei de închisoare pentru tâlhării şi spargeri de locuinţe, el a ajuns la o înţelegere cu Securitatea, după ce i s-a promis că va fi eliberat mai repede. Concret, în anul 1985, Clită a fost închis în aceeaşi celulă din arestul Miliţiei din Bucureşti cu deţinutul politic Gheorghe Ursu (foto), condamnat deoarece criticase public regimul Ceauşescu şi intenţiona să scrie o istorie a crimelor comunismului. Timp de două luni, Clită l-a torturat pe Ursu. Pe 17 noiembrie, inginerul şi-a dat ultima suflare. Pentru fapta lui, Clită a fost condamnat, abia în anul 2000, la 20 de ani de închisoare. A ispăşit numai opt, fiind eliberat în mai 2008 pentru bună purtare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca