AcasăStiriAsa DA : Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, prezinta Valorile romanesti...

Asa DA : Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, prezinta Valorile romanesti in Marea Britanie: 6.000 de studenti romani, plus profesori si cercetatori. / Jinga anunta si o colaborare intre politistii romani si cei britanici

dupa ce cititi mai jos cititi si asta :

Articolul de opinie al ambasadorului României ȋn Huffington Post

dar mai ales :

Scrisoarea ambasadorului României „Guilty of being Romanians in the UK”

Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, scrie, intr-un articol publicat in The Telegraph, despre cea de-a 6-a Conferinta a studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani, gazduita sambata trecuta de Ambasada Romaniei in capitala Marii Britanii. Conferinta de anul acesta a avut ca tema „2014 – Valorile romanesti din Marea Britanie”, tara in care se afla 6.000 de studenti romani, plus profesori si cercetatori, potrivit lui Ion Jinga. „Le-am spus participantilor la conferinta ca ei sunt ca un pod intre Romania si Marea Britanie si ca au sansa sa studieze sau sa lucreze la unele dintre cele mai bune universitati din lume. Le-am mai spus ca sper ca nu vor folosi aceasta sansa doar pentru ei, ci si pentru Marea Britanie si pentru Romania – tara de unde ei vin si unde sper ca se vor intoarce intr-o zi”, scrie Ion Jinga in The Telegraph.

Ion Jinga anunta si o cooperare intre politistii romani si cei britanici: „Astazi am primit in biroul meu 8 ofiteri romani de Politie care au venit la Londra pentru a colabora cu Politia metropolitana intr-un proiect numit Nexus. Londra este un mediu multicultural, iar Politia metropolitana a invitat cateva tari sa ia parte la proiectul de creare a primei echipe multinationale de politisti. Romania a fost prima tara care a raspuns pozitiv invitatiei.”

Ion Jinga subliniaza ca „pentru romanii din Marea Britanie, este un lucru care le protejeaza buna reputatie. Viata aici nu inseamna doar <integrare>, inseamna si <participare>”.

 

Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, prezinta Valorile romanesti in Marea Britanie: 6.000 de studenti romani, plus profesori si cercetatori. / Jinga anunta si o colaborare intre politistii romani si cei britanici

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca