AcasăPrima paginaBravo Villy ! Ce dreak mai vor si astia cu Tranzistoria lor...

Bravo Villy ! Ce dreak mai vor si astia cu Tranzistoria lor :)) Danemarca „nu ştie prea multe“ despre Transnistria


Amuzament pe seama ministrului danez: „Îmi pare rău, dar nu ştiu nimic despre tranzistori…“. „Am spus Transnistria!“

Şeful diplomaţiei de la Copenhaga, ţară care a preluat preşedinţia UE, a recunoscut că nu cunoaşte dosarul transnistrean, însă este atent la Ucraina şi Belarus.

„Vă referiţi la conflictul dintre Georgia şi Rusia…”, îşi începe răspunsul ministrul danez de Externe, Villy Soevndal, întrebat de „Adevărul” despre cum vede Danemarca soluţionarea dosarului transnistrean. „Nu, la Transnistria, conflictul îngheţat aflat foarte aproape de frontiera estică a Uniunii Europene”, insistăm. Şeful diplomaţiei daneze este sincer: „Nu ştiu prea multe despre asta”. Jurnaliştii danezi s-au amuzat pe tema sincerităţii ministrului, unul dintre ei făcând chiar o caricatură la minut.

Ministrul de Externe danez s-a întâlnit miercuri cu presa acreditată la Bruxelles pentru a explica viziunea despre lume a ţării sale, la preluarea preşedinţiei Consiliului European.

Moldova şi Ucraina, pe agendă

În privinţa statelor din Parteneriatul Estic, şeful diplomaţiei de la Copenhaga a afirmat că ţara sa va menţine pe agendă susţinerea Ucrainei pentru semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană şi va continua să reacţioneze la încălcarea drepturilor omului în Belarus. Cât despre Moldova, ministrul de Externe a afirmat că aceasta ar putea obţine, într-o bună zi, statutul de ţară candidată.  „Republica Moldova va fi tratată ca orice altă ţară şi va putea deveni candidată la aderare atunci când va îndeplini criteriile”, a completat ministrul danez.

Danemarca „nu ştie prea multe“ despre Transnistria


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. … Villy Søvndal, poreclit deja de mulţi danezi Willy SleepValey, este direct o ruşine abnormã pe postul de Ministru de Externe pentru Danemarca, o ţarã care se vrea a fi una din cele mai democratice din lume … dupã pãrerea mea, omul este total nepregãtit pentru a ocupa acest post, un ignorat superficial şi total afon în ale politicii externe cu idei şi atitudini profund „comuniste” … ruşine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura