AcasăDanemarcaCea mai mare bancă din Danemarca, scandal de spălare de bani în...

Cea mai mare bancă din Danemarca, scandal de spălare de bani în valoare de 150 miliarde dolari în favoarea oligarhilor ruși

Acțiunile Danske Bank, cea mai mare instituție de credit din Danemarca, s-au prăbușit la minimul ultimilor aproape 2 ani, pe fondul unui scandal bancar din Estonia. Fonduri ilicite ale unor oligarhi însumând aproape 150 miliarde dolari ar fi fost spălate prin intermediul băncii. La aproximativ 6 luni de la aruncarea în insolvență a ABLV Bank, a 3-a instituție de credit din sistemul bancar din Estonia, într-un scandal cu acuzații de mită și spălare de bani, acum este rândul subsidiarei Danske Bank din această țară să fie suspectată de implicarea în practici financiare dubioase.
Echivalentul a nu mai puțin de 150 miliarde dolari ar fi reprezentat sume de bani obținute din activități ilicite pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice spălate în anii 2007-2015 cu ajutorul celei mai mari bănci comerciale din Danemarca, cu active de 3,48 trilioane coroane daneze (541,14 miliarde dolari). Estimările inițiale erau pentru derularea unor operațiuni ilegale de numai 8 miliarde dolari, însă Wall Street Journal a avansat vineri o sumă care este de aproximativ 6,5 ori mai mare decât întreaga economie a Estoniei. Este știrea care a accelerat scăderea, cu încă un declin de 4%, a acțiunilor Danske Bank, care au atins un minim al ultimilor aproape 2 ani.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ninadk