AcasăStiriCinci eleve din Slatina sunt beneficiarele unor burse acordate de un ONG...

Cinci eleve din Slatina sunt beneficiarele unor burse acordate de un ONG din Danemarca

Cinci eleve sunt beneficiarele unor burse acordate de un ONG tinerilor capabili de performanţă, dar cu posibilităţi materiale precare. Una dintre acestea a încheiat examenul de Bacalaureat, în vară, cu media 10.
Clubul Soroptimist Internaţional Varde, Danemarca, prin intermediul căruia au venit banii, este un club dintr-o comună, a dezvăluit guvernatorul Uniunii Soroptimiste Române, Victoria Ciucu, membră a clubului din Slatina. Din Danemarca, de altfel, vin fonduri şi pentru alte proiecte de interes, de educaţie civică, dar nu numai.
„Varde este o localitate mică, este o comună, dar acolo femeile s-au constituit într-un grup pentru a susţine drepturile pe care le apără această organizaţie – drepturile femeileor defavorizate, drepturile copiilor, şi îşi extind acţiunile şi în alte ţări, în special în zona de Est, unde nevoile sunt mai mari“,
a spus Ciucu, menţionând că membrele clubului din Slatina sunt implicate în prezent în alte câteva proiecte importante, printre care lupta împotriva traficului de fiinţe umane, conştientizarea asupra a ceea ce constituie aproape un fenomen – mamele adolescente, cursuri de prim ajutor etc.
„Susţinem Excelenţa Copiilor din Familii Defavorizate“ este un proiect derulat de Clubul Soroptimist Internaţional Slatina, sprijinit de un club similar din localitatea Varde, din Danemarca, prin intermediul căruia cinci tinere primesc sprijin financiar pentru a putea să-şi cumpere cărţi sau să plătească meditaţii, îndeplinindu-şi, astfel, visul. Una dintre beneficiare, Alina Stanca, de loc din Balş, judeţul Olt, este astăzi studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, iar la examenul de Bacalaureat din vară a obţinut note de 10 la toate probele. Visul său este să devină un bun medic veterinar, însă pentru asta are nevoie de sprijin. Cei 1.300 lei pe care i-a primit îi sunt de un real folos. Va plăti trei, dacă nu chiar patru luni de cazare la cămin, a spus proaspăta studentă.

Citeste mai mult: adev.ro/oysbk5


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura