AcasăStiriColeta organizata pentru repatrierea lui Calin Mihai si demersurile facute de Consiliul...

Coleta organizata pentru repatrierea lui Calin Mihai si demersurile facute de Consiliul Parohial Odense

Doamne ajuta!

Asa cum v-am promis, trimitem urmatorul email pentru a va aduce la cunostinta situatia actuala a coletei organizate pentru repatrierea lui Calin Mihai si ce demersuri a facut Consiliul Parohial Odense.
Pentru cei ce nu cunosc cazul, un barbat roman pe nume Calin Mihai, nascut in data de 3 martie 1966 a fost gasit mort intr-o gradina din Odense in data de 7 aprilie 2013. Acesta a fost ridicat si transportat la morga spitalului universitar din Odense, unde se va afla pana la data de 21 aprilie 2013.

Familia decedatului din tara, impreuna cu preotul parohiei de care acestia apartin l-au contactat pe parintele Mihai, cerandu-i acestuia sa oficieze slujba de inmormantare a decedatului dupa traditia crestina.
Parintele a apelat la Consiliul Parohial Odense in data de 12 aprilie pentru a afla mai multe informatii despre decedat si unde se afla acesta, cat si despre posibilitatile de repatriere.

Familia si-a exprimat initial dorinta de a-l primi acasa pentru a-l inmormanta asa cum se cuvine, ca mai apoi din considerente financiare sa ceara incinerarea acestuia si trimiterea cenusei in tara.
Dupa ce am analizat posibilitatile financiare ale parohiei si pentru ca nu am stiut exact cum sa procedam fiind prima data cand ne confruntam cu acest tip de situatie am considerat necesara contactarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord de catre preotul Mihai.
Preasfintia Sa, Episcopul Macarie a hotarat ca nu putem accepta in nici un chip incinerarea lui Calin Mihai si ca Preasfintia Sa ne va ajuta in colectarea fondurilor necesare facand un apel si la celelalte parohii din Danemarca si din Scandinavia.

mai mult la : https://www.facebook.com/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
eugen