AcasăCopenhagaCompanie daneză condamnată pentru că a vândut kerosen rușilor din Siria

Companie daneză condamnată pentru că a vândut kerosen rușilor din Siria

O companie daneză de comercializare a carburanților și CEO-ul acesteia au fost condamnați marți pentru livrarea unor cantități mari de kerosen destinate Forțelor Aeriene Ruse în Siria, într-un proces rar pentru încălcarea embargoului occidental asupra țării, scrie AFP.

Instanța din Odense, unde procesul se desfășura din octombrie, „a stabilit că livrările au constituit încălcări obiective ale sancțiunilor europene” care vizează regimul lui Bashar al-Assad.

Condamnate pentru că au vândut de 33 de ori între 2015 și 2017 un total de 172.000 de tone de kerosen aproximativ către două companii rusești, compania Dan-Bunkering și compania-mamă Bunker Holding au fost obligate la plata unei amenzi de 34 de milioane de coroane (4,6 milioane de euro).

Aceste cantități mari de combustibil, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, au fost apoi livrate în Siria, unde au fost folosite pentru aprovizionarea avioanelor de luptă rusești din țară, potrivit justiției daneze.
CEO-ul Bunker Holding, Keld Demant, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare. A părăsit instanța fără a comenta, a notat un jurnalist AFP.

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura