Comunicat al AMBASADEI ROMÂNIEI în Regatul Danemarcei: Viorel Ardeleanu, ambasadorul României în Danemarca, s-a întîlnit cu românii din Aarhus, Ikast-Brande și Odense

0
787

În zilele de 6 și 7 noiembrie 2015, Viorel Ardeleanu, ambasadorul României în Danemarca, a efectuat vizite în municipalitățile Aarhus și Ikast-Brande din Iutlanda de mijloc și Odense din insula Fyn. În aceste localități șeful de Misiune s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunităților de români care locuiesc în aceste municipalități.

Întâlnirile din Aarhus și Odense au fost organizate împreună cu departamentele locale ale Confederației sindicatelor 3F, cea mai mare uniune sindicală din Danemarca cu peste 320.000 de membri. La întâlnirile din Aarhus au participat în jur de 75 de cetățeni români, iar la cea din Odense aproximativ 70. În cadrul întâlnirilor au fost făcute prezentări de către șeful de misiune și liderii departamentelor municipale ale 3F. La sfârșitul întâlnirilor au fost organizate recepții cu produse gastronomice tradiționale și vinuri românești.

amba jyllan

La Ikast, șeful de Misiune s-a întâlnit cu Tommy Gundelund Jespersen, consului onorific al României în municipalitatea Ikast-Brande. De asemenea a vizitat Biserica ortodoxă română și Mânăstirea din Ikast și a discutat cu părintele paroh Casian despre problemele legate de finalizarea celor două locașe de cult.

http://copenhaga.mae.ro/local-news/1465

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here