AcasăCopenhagaCum și-au primit școlile daneze elevii în noul an, pe timp de...

Cum și-au primit școlile daneze elevii în noul an, pe timp de pandemie. Fără măști și fără distanțare fizică, dar cu papuci aduși de acasă

În funcție de decizia autorităților fiecărei localități, școlile din Danemarca și-au deschis în ultima lună, rând pe rând, porțile pentru elevi. Ca măsuri de protecției, la Copenhaga, responsabilii din învățământ mizează doar pe purtarea în clase a unei perechi de papuci aduse de acasă și pe dezinfectarea mâinilor la intrarea la cursuri. Fără măști pentru profesori și elevi, fără distanțare socială.

-

Danemarca s-a aflat printre țările în care măsurile de protecție împotriva COVID-19 au avut doar caracter de recomandare. Chiar dacă nu au fost constrânși de lege și de amenzi, danezii au respectat regulile și asta s-a văzut în cifre. Rata îmbolnăvirilor raportată la numărul mare de teste care se făceau era una scăzută. Se ajunsese la doar 8-9 cazuri pe zi!

Numărul de îmbolnăviri COVID-19 a crescut, școlile s-au deschis treptat Acum, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor (aproximativ 300 de cazuri pe zi) cunoaște o creștere semnificativă, chiar îngrijorătoare, cum a denumit-o ministrul sănătății danez în intervențiile sale, școlile s-a deschis. Sau, mai degrabă, de acum o lună au început să se deschidă, în funcție de decizia autorităților din fiecare oraș.

Citeşte întreaga ştire: Cum și-au primit școlile daneze elevii în noul an, pe timp de pandemie. Fără măști și fără distanțare fizică, dar cu papuci aduși de acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read