AcasăEmigratieDanemarca a expulzat în Germania un prim grup de refugiați care voiau...

Danemarca a expulzat în Germania un prim grup de refugiați care voiau să ajungă în alte țări din Europa de Nord

Danemarca a expulzat în Germania un grup de aproximativ 20 de refugiați care voiau să ajungă în alte state din nordul Europei, țări în care politica de azil este mai generoasă, informează AFP, citată de Agerpres.

„Este vorba de persoane care nu au vrut să ceară azil (în Danemarca) și care, din această cauză, se află aici ilegal. Eu fost expulzați și au primit interdicția de a intra pe teritoriul țării timp de doi ani. Acest prim grup era format din circa 20 de persoane. Alte persoane vor urma după ce le va fi analizat dosarul”, a precizat poliția daneză într-un comunicat. Imigranții au fost duși într-un autobuz până la granița cu Germania.

_85407129_028903606-1

Autoritățile susțin că peste 800 de imigranți au ajuns în Danemarca de duminică, dar majoritatea vor să ajungă în Suedia, unde condițiile de primire sunt mai avantajoase.

Suedia oferă un permis de sejur permanent tuturor solicitanților de azil sirieni. Pe de altă pate, Danemarca nu acordă decât permise provizorii, întârzie întregirile familiale și a redus alocațiile acordate nou-veniților, în speranța de a diminua valul de imigranți spre teritoriul său.

http://www.b1.ro/stiri/externe/danemarca-a-expulzat-in-germania-un-prim-grup-de-refugiati-care-voiau-sa-ajunga-in-alte-tari-din-europa-de-nord-124017.html


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura