AcasăStiriDanemarca ar primi România în Schengen, dar nu poate din cauza Olandei

Danemarca ar primi România în Schengen, dar nu poate din cauza Olandei

Danemarca nu îşi face iluzii că găsirea unei soluţii privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi uşoară, „întrucât se pare că Guvernul olandez are puţin spaţiu de manevră din cauza unor motive politice interne”, a declarat ambasadorul danez, Michael Sternberg.

„Danemarca recunoaşte eforturile majore făcute de România şi Bulgaria pentru îndeplinirea criteriilor Schengen şi suntem pregătiţi să urăm bun venit României şi Bulgariei ca membre cu drepturi depline în zona Schengen. Credem că toate statele, actuale şi viitoare membre ale Schengen, trebuie să fie măsurate cu aceleaşi standarde. Este important să nu creăm standarde duble astfel încât unelor ţări să li se ceară mai mult decât condiţiile din acquis-ul Schengen”, a declarat ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg, la conferinţa care a marcat preluarea de către ţara sa a mandatului de preşedinţie semestrială a UE. 

El a adăugat că Danemarca nu îşi face iluzii, deoarece ştie că Guvernul olandez are puţin spaţiu de manevră din cauza situaţiei politice interne.

….Danemarca ar primi România în Schengen, dar nu poate din cauza ..


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura