AcasăDanemarcaDanemarca, din ce în ce mai căutată de imigranţii români. Sumele trimise...

Danemarca, din ce în ce mai căutată de imigranţii români. Sumele trimise în România s-au dublat în septembrie

-

Transferurile pe coridorul Danemarca – România înregistrează o creştere de 100% la începutul acestei luni în comparaţie cu luna anterioară, potrivit celor mai recente date TransferGo, compania de transferuri internaţionale de bani.

Odată cu reîntoarcerea românilor în diaspora, după vacanţa petrecută în ţară de către o bună parte dintre aceştia, datele TransferGo arată o dublare a transferurilor dinspre Danemarca către România. Astfel, Danemarca devine una dintre ţările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceştia prin intermediul TransferGo. De altfel, conturarea acestei tendinţe este observată şi prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinaţie.
Ţările Nordice s-au remarcat constant în ultimul an în analizele TransferGo drept un nou coridor de transferuri corespunzător unui nou canal de migraţie intereuropeană, iar dintre acestea, Danemarca se distinge din ce în ce mai puternic în topul preferinţelor românilor.
„Am observat o activitate incipientă de transfer de bani a românilor dinspre zona nordică a Europei cu ceva timp în urmă, activitate care s-a aflat în creştere constantă şi iată că astăzi această tendinţă se confirmă. Uitându-ne la cifre per ansamblu, credem că acest trend se explică, pe de-o parte, prin faptul că o parte dintre români au fost nevoiţi să părăsească Marea Britanie ca urmare a Brexit, iar pe de altă parte sunt aceia care au plecat din ţările mai puţin potente financiar şi mai puternic afectate de condiţiile economice dificile cauzate de pandemie (precum Italia, Spania etc.).
Toţi aceştia au migrat către Ţările Nordice şi au preferat în special Danemarca, deoarece este recunoscută pentru nivelul de trai mai ridicat, contractele mai sigure, dar şi o mai bună garantare a respectării drepturilor omului şi de muncă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Citeste mai mult: adev.ro/qzq0oc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read