AcasăStiriDanemarca, exemplul care nu trebuie urmat de către Suedia

Danemarca, exemplul care nu trebuie urmat de către Suedia

În timp ce presa suedeză relatează despre violenţele din Husby, o suburbie a oraşului Stockholm, “nu menţionează că peste 80% din locuitorii acestei zone nu sunt de origine suedeză”, notează Politiken. Dar, potrivit cotidianului danez de centru-stânga, faptul că oraşe întregi trăiesc “într-o cultură paralelă, departe de elita suedeză” nu este unul lipsit de importanţă. Dezbaterea suedeză privind situaţia din cartierele sărace se aseamănă “în mod îngrijorător” cu ce se întâmpla în Danemarca spre sfârşitul anilor 1990, continuă cotidianul.

La acea vreme, explică publicaţia:

Forţele de centru-stânga au atribuit, mult timp, vocilor extremiste din cadrul Partidului Poporului danez (naţionalist) criticile referitoare la o politică de integrare care a eşuat. Politicienii de centru-stânga au catalogat aceste critici drept “probleme indecente” ale Partidului Poporului, în loc să le înfrunte.

În prezent, apreciază Politiken, politicienii de centru-stânga din Suedia trebuie să înţeleagă că “imigraţia poate fi o problemă şi pentru statul bunăstării şi că aceste aspecte trebuie discutate în mod deschis”.

….Danemarca, exemplul care nu trebuie urmat de către Suedia

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca