Agenţia pentru Energie din Danemarca a aprobat miercuri amplasarea gazoductului Nord Stream 2 în apele teritoriale ale Danemarcei, înlăturând practic ultimul obstacol major care stătea în calea finalizării acestui proiect care a divizat Uniunea Europeană, informează agenția Reuters, preluată de Agerpres, citată de Digi24.

Decizia de miercuri a Agenţiei pentru Energie din Danemarca este o lovitură pentru Ucraina, dar și pentru administraţia preşedintelui SUA, Donald Trump, care s-a opus vehement proiectului Nord Stream 2. Este, totodată, o victorie pentru Rusia şi Germania, care susţin proiectul.

Organizația Greenpeace a anunțat, în schimb, că regretă decizia luată de Copenhaga. „În plină urgență climatică, este o direcție greșită. N-avem nevoie de o nouă infrastructură pentru energiile fosile, care frânează o tranziție către energia verde”, spune Greenpeace.

În ciuda autorizației primite de la Copenhaga, controversatul gazoduct este amenințat de posibile sancțiuni americane, dar și de noile reglementări din UE referitoare la transportul de gaz, care impun o „decuplare” a activității de producție și de distribuție.

Sursa:Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.