AcasăDanemarcaDanemarca înfiinţează P4G, o alianţă mondială în lupta împotriva modificărilor climatice

Danemarca înfiinţează P4G, o alianţă mondială în lupta împotriva modificărilor climatice

O alianţă mondială vizând să lupte împotriva modificărilor climatice a fost înfiinţată în mod oficial miercuri, la iniţiativa Danemarcei, la două zile după ce Washingtonul şi-a exprimat din nou voinţa de a se retrage din Acordul de la Paris de luptă împotriva încălzirii globale, relatează AFP.

Iniţiativa, anunţată la Copenhaga, vizează să creeze un spaţiu de împărtăşire a cunoştinţelor şi tehnologiilor între guverne, întreprinderi şi personalităţi. Între ţările care au anunţat că vor să contribuie la „Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030” (P4G) se află China, Indonezia şi reţeaua C40 – o federaţie de peste 90 de mari oraşe care reprezintă un sfert din economia mondială. Douăsprezece dintre aceste oraşe sunt americane. ”Ştim cu toţii că, până la urmă, preşedintele (american Donalt Trump) nu este atotoputernic. O lungă listă de state (americane), precum California şi Texasul, vor să facă lucrurile altfel în ceea ce priveşte mediul”, a declarat premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

http://www.stiripesurse.ro/danemarca-infiinteaza-p4g-o-alianta-mondiala-in-lupta-impotriva-modificarilor-climatice_1220453.html

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on