Danemarca: Ministrul pentru imigraţie susţine programul de angajare a refugiaţilor pe termen scurt

0
1404

Ministrul danez pentru imigraţie Inger Stojberg a salutat joi succesul programului care le permite refugiaţilor în Danemarca să se angajeze pe termen scurt pentru un salariu de debutant, subliniind că acest program va fi aplicat în continuare de autorităţile de la Copenhaga, informează site-ul de ştiri thelocal.dk, potrivit agerpres.ro.

Stojberg a vizitat joi sediul din Aarhus al companiei de software CloudPartners, unde doi refugiaţi au devenit primii care au încheiat cu succes perioada de doi ani a ‘programului de bază privind educaţia legată de integrare’.

Lansat în 2016 ca efort ‘pentru a aduce mai mulţi refugiaţi aproape de piaţa forţei de muncă’, programul IGU prevede plata unei remuneraţii de 50-120 coroane daneze (6,70-16 euro) pe oră pentru o perioadă de cel mult doi ani. Refugiaţii iau parte, de asemenea, la cursuri de dezvoltare a aptitudinilor de până la 20 de săptămâni.

Peste 1.500 de refugiaţi s-au înscris în programul IGU, care expiră în vara anului viitor şi pe care Stojberg vrea să îl vadă pus în practică şi după aceea.

Partidul Poporului (DF) nu este însă impresionat de succesul programului şi consideră că acesta trebuie să fie abolit sau restrâns. ”Nu credem că programul funcţionează. El a fost un truc pentru a arăta că integrarea are succes, la fel ca alte 20 de programe”, a declarat purtătorul de cuvânt al DF, Martin Henriksen.

https://www.stiripesurse.ro/danemarca-ministrul-pentru-imigratie-sustine-programul-de-angajare-a-refugiatilor-pe-termen-scurt_1287540.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here