AcasăStiriDanemarca nu mai are rezerve de forta de munca / Printre sursele...

Danemarca nu mai are rezerve de forta de munca / Printre sursele potentiale propuse de banca centrala figureaza persoanele cu dizabilitati si imigrantii

Danemarca a ajuns la ocuparea deplina a fortei de munca si trebuie sa gaseasca masuri pentru a evita o penurie a mainii de lucru nefasta pentru cresterea economica, afirma, miercuri, banca centrala a tarii scandinave, potrivit AFP.

„Somajul a atins acum nivelul structural (…) Nu mai exista, pentru a spune astfel, rezerve de munca in randul somerilor”, afirma Banca nationala a Danemarcei, in raportul economic trimestrial.

„Exista deja semne de tensiune pe piata muncii. Indicatorii cei mai evidenti sunt penuria de mana de lucru atat in industrie cat si in constructii”, se arata in acest raport.

Rata somajului corectata cu variatiile sezoniere este de 4,2% din mai si, potrivit bancii, va fi extrem de dificil sa se reduca tinand cont de somajul „frictional” (cetatenii activi care isi gasesc rapid un loc de munca).

Banca a evocat patru surse potentiale de mana de lucru pentru a evita penuria: muncitorii in varsta, care ar putea sa isi amane pensia, studentii care pot intra mai repede in viata activa, persoanele cu dizabilitati si imigrantii.

rascuteri
Banca avertizeaza, pe de alta parte, ca regiunea capitalei Copenhaga arata semne ingrijoratoare de supraincalzire in domeniul imobiliar. „Cresterea preturilor in Copenhaga au ost atat de constante si de puternice incat aceasta evolutie ar putea corespunde unei bule (…) exact la fel ca la mijlocul anilor 2000”.

http://m.hotnews.ro/stire/21290292

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca