AcasăCopenhagaDanemarca ocupă al doilea loc în Europa în Indicele Bogăției Națiunilor /...

Danemarca ocupă al doilea loc în Europa în Indicele Bogăției Națiunilor / România și Bulgaria sunt la coada clasamentului

-

Danemarca s-a plasat pe locul al doilea în Indicele Bogăției Națiunilor (WNI) – un clasament conceput de Warsaw Enterprise Institute (WEI) ca o alternativă la măsurarea bunăstării pe baza PIB-ului. Este o urcare cu două poziții față de WNI-ul anterior, publicat în 2015. Austria, Olanda și Germania excelează și ele, în timp ce Grecia, Croația, România și Bulgaria sunt la coada clasamentului, potrivit The Copenhagen Post.

Studiul a inclus 25 de țări europene, iar scorul final – o valoare între 0 și 100 – se bazează pe nivelul cheltuielilor private și calitatea cheltuielilor publice, împărțite în șapte categorii.

Danemarca, cu un scor de 98,8 a fost depășită de Austria, al cărei scor de 100 va fi folosit drept referință pentru viitorii indici. Danezii i-au lăsat însă în urmă pe olandezi (locul trei) și pe germani (locul patru).

mai mult la     /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Danemarca, ajutată de 4 psihologi! Informații de ultimă oră despre Christian...

Jucătorii danezi au primit ajutor de la patru psihologi După o zi în care și-a anulat toate activitățile, din cauza șocului produs de colapsul lui...