AcasăStiriDanemarca promite Moldovei ajutor pentru liberalizarea regimului de vize

Danemarca promite Moldovei ajutor pentru liberalizarea regimului de vize

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a efectuat astăzi, o vizită oficială la Copenhaga, unde s-a întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene al Regatului Danemarcei, Nicolai Wammen. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a mai avut întrevederi şi cu alţi oficiali danezi.

Discuţiile s-au axat pe intensificarea relaţiilor bilaterale în diverse domenii. Interlocutorii au apreciat evoluţiile pozitive ale cooperării moldo-daneze pe parcursul ultimului an şi au convenit că este oportună o vizită a prim-ministrului Vlad Filat în Danemarca, până la sfârşitul acestui an.

Partea daneză, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a dat asigurări că va acorda sprijinul necesar R. Moldova în vederea semnării, în prima jumătate a anului 2012, a Acordului privind Spaţiul Aerian Comun cu UE. Totodată, Danemarca promite că va ajuta Moldova să treacă la etapa a doua a dialogului privind liberalizarea regimului de vize.

De asemenea, cele două părţi au punctat priorităţile ce vor ghida dialogul bilateral cu UE până la Summit-ul Parteneriatului Estic din 2013. Acestea vizează consolidarea dialogului politic, extinderea cooperării în domeniul politicii externe şi de securitate, valorificarea noilor oportunităţi pe filiera colaborării sectoriale în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale şi rurale, conexiunilor energetice şi de transport.

Ministrul Iurie Leancă l-a invitat pe Nicolai Wammen într-o vizită în Republica Moldova.

 

….Danemarca promite Moldovei ajutor pentru liberalizarea regimului


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura