Danemarca promite Moldovei ajutor pentru liberalizarea regimului de vize

0
870

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a efectuat astăzi, o vizită oficială la Copenhaga, unde s-a întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene al Regatului Danemarcei, Nicolai Wammen. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a mai avut întrevederi şi cu alţi oficiali danezi.

Discuţiile s-au axat pe intensificarea relaţiilor bilaterale în diverse domenii. Interlocutorii au apreciat evoluţiile pozitive ale cooperării moldo-daneze pe parcursul ultimului an şi au convenit că este oportună o vizită a prim-ministrului Vlad Filat în Danemarca, până la sfârşitul acestui an.

Partea daneză, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a dat asigurări că va acorda sprijinul necesar R. Moldova în vederea semnării, în prima jumătate a anului 2012, a Acordului privind Spaţiul Aerian Comun cu UE. Totodată, Danemarca promite că va ajuta Moldova să treacă la etapa a doua a dialogului privind liberalizarea regimului de vize.

De asemenea, cele două părţi au punctat priorităţile ce vor ghida dialogul bilateral cu UE până la Summit-ul Parteneriatului Estic din 2013. Acestea vizează consolidarea dialogului politic, extinderea cooperării în domeniul politicii externe şi de securitate, valorificarea noilor oportunităţi pe filiera colaborării sectoriale în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale şi rurale, conexiunilor energetice şi de transport.

Ministrul Iurie Leancă l-a invitat pe Nicolai Wammen într-o vizită în Republica Moldova.

 

….Danemarca promite Moldovei ajutor pentru liberalizarea regimului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here