Acasă Danemarca Danemarca: Un partid strânge fonduri pentru publicarea, ca advertoriale, a caricaturilor cu...

Danemarca: Un partid strânge fonduri pentru publicarea, ca advertoriale, a caricaturilor cu profetul Mahomed

Prima publicare a caricaturilor în urmă cu 15 ani de către cotidianul danez Jyllands Posten a provocat la acea vreme furia a numeroşi musulmani şi manifestaţii antidaneze în multe ţări. Islamul interzice, în interpretarea sa strictă, orice reprezentare a profetului Mahomed.

-

Un partid danez de extremă dreapta a anunţat lansarea unei campanii pentru republicarea caricaturilor reprezentându-l pe profetul Mahomed, pe care profesorul francez Samuel Paty le arătase elevilor săi cu câteva zile înainte de asasinarea sa, transmite AFP, preluată de Agerpres.
‘Uciderea lui Samuel Paty este la originea campaniei prin care vrem să-i susţinem familia şi lupta pentru libertatea de exprimare’, a afirmat vineri pentru France Presse Pernille Vermund, preşedinta partidului antiimigraţie Nye Borgerlige (Noua Dreaptă), care ocupă patru locuri din cele 179 ale parlamentului danez.
Pe site-ul său, partidul a lansat o strângere de fonduri pentru ‘a publica advertoriale cu desenele din Charlie Hebdo în jurnalele daneze’.
‘Nu sunt deloc sigură că vor fi publicate, dar, ca femeie politician, am obligaţia să mă angajez că evoluţiile din societate sunt în favoarea a mai multă libertate de exprimare, nu mai puţină’, a declarat deputata.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

 

donate to mapamond media. pick your platform

PayPal me
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Debut cu stângul. Naţionala U21, învinsă de Danemarca în primul meci...

0
Reprezentativa Under 21 a debutat cu un eşec în preliminariile pentru Campionatul European din 2021, după ce a fost învinsă, marţi, la Aalborg, cu...