AcasăDanemarcaDanemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru...

Danemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru finanțarea investițiilor tinerilor în localitățile rurale

Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind  ratificarea  Acordului de finanţare a Programului rural de rezilienţă economico – climatică incluzivă (IRECR) dintre Republica Moldova şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă.

index

Obiectivul Programului IRECR este de a spori investiţiile în economia rurală şi a consolida capacităţile gospodăriilor de tineri antreprenori din zona rurală.

Sursele grantului acordat de Guvernul Danemarcei, în acest scop,   valorează 28,57 mln. Coroane daneze (5,27 mln dolari SUA).

Se prevede finanţarea a aproximativ 400 de proiecte investiţionale pentru tineri antreprenori; crearea a  peste 600 locuri noi de muncă; asistenţă la elaborarea planurilor de afaceri pentru cel puţin 260 de tineri antreprenori; instruirea a peste 800 de tineri, în domeniul iniţierii şi dezvoltării afacerilor; reducerea migraţiei populaţiei tinere din zona rurală, sporirea veniturilor din afacerile rurale şi majorarea defalcărilor în bugetul local.

 

Danemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru finanțarea investițiilor tinerilor în localitățile …

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca