Danemarca vrea masuri radicale impotriva soferilor care urca bauti la volan

0
776

Dacă vor fi prinşi în trafic cu o alcoolemie de peste doi la mie, maşina şoferilor danezi va fi confiscată pe loc. Deocamdată, e vorba doar de un proiect de lege.

Statisticile arată că majoritatea accidentelor rutiere grave se produc pe fondul consumului excesiv de alcool. Cum amenzile nu-i mai sperie de mult pe şoferi, guvernul s-a hotărât să treacă la măsuri şi mai dure.

Alcoolul rămâne principala cauză a accidentelor rutiere de la noi din ţară. Proiectul nostru îi vizează pe cei care nu înţeleg că nu trebuie să bea atunci când se urcă la volan. Trebuie să înţeleagă că, dacă vor să conducă, atunci trebuie să renunţe la băutură”, a spus Morten Boedskov, ministrul danez al Justiţiei.

O dată intrată în vigoare, noua lege va permite poliţiei să confişte maşina celui prins la volan cu o alcoolemie mai mare de 2 la sută. Mai mult, poliţia poate vinde maşina, iar banii obţinuţi intră direct la bugetul statului. Cu alte cuvinte, şoferul prins în stare de ebrietate la volan îşi ia adio de la autoturism, dar şi de la permisul suspendat, până la o nouă reexaminare.

 

Danemarca vrea masuri radicale impotriva soferilor care urca bauti la volan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here