Danemarca vrea să închirieze celule în Kosovo pentru sute de deținuți

Danemarca doreşte să închirieze celule de închisoare în Kosovo pentru a trimite acolo 300 de deţinuţi. Planul a fost prezentat de guvernul de la Copenhaga, în condițiile în care închisorile din regatul scandinav sunt supraaglomerate.

Acest proiectul prevede „închirierea a 300 de locuri de închisoare în Kosovo” pentru a trimite străinii condamnaţi în Danemarca la deportare după ispăşirea pedepsei, a transmis Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

În 2020, aproximativ 350 de deţinuţi din închisorile daneze urmau să fie expulzaţi la sfârşitul pedepsei.

Proiectul mai prevede extinderea capacităţii sistemului penitenciar danez cu 326 de locuri între 2022 şi 2025.

Din 2015, numărul deținuților a crescut cu 19% în Danemarca și a ajuns la peste 4.000 de persoane la începutul lui 2021, ceea ce a dus la ocuparea 100% a închisorilor, potrivit statisticilor naţionale. În aceeaşi perioadă, numărul gardienilor a scăzut cu 18% în regatul scandinav cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, cunoscut pentru închisorile deschise rezervate deţinuţilor care ispăşesc pedepse mai mici de cinci ani.

/www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Nancy Pelosi, la Taipei: „SUA nu vor abandona Taiwanul”. China sancționează...

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa...