AcasăDanemarcaDanemarca vrea sa introduca obligativitatea ca lucratorii straini sa prezinte un test...

Danemarca vrea sa introduca obligativitatea ca lucratorii straini sa prezinte un test negativ

Printre alte masuri se numara si instalarea unor puncte de testare mobile in locurile unde lucreaza numerosi muncitori straini si in spatiile unde locuiesc acestia. Autoritatea pentru Protectia Muncii va primi ca sarcina sa deruleze mai multe inspectii la locurile unde sunt concentrati numerosi lucratori straini. Sambata, institutul danez de sanatate publica (SSI) a raportat 789 de noi cazuri de coronavirus in ultimele 24 de ore, ceva mai putine decat recordul de 859 de cazuri inregistrat vineri.

-

Danemarca intentioneaza sa introduca o cerinta ca lucratorii straini temporari din tari cu rate ridicate de cazuri de coronavirus sa prezinte un test negativ la COVID-19 inainte de a intra pe teritoriul sau, a anuntat sambata, 24 octombrie, guvernul de la Copenhaga, relateaza DPA.

Testul negativ trebuie facut cu nu mai mult de 72 de ore inainte de a calatori spre Danemarca, a precizat Ministerul pentru Ocuparea Fortei de Munca.

„Cerinta se va aplica angajatilor din tarile de mare risc”, a spus Peter Hummelgaard, ministrul pentru ocuparea fortei de munca.

Categoria de mare risc se va baza pe un sistem al UE propus recent pentru restrictiile de calatorie legate de coronavirus, cu regiuni marcate cu verde, portocaliu sau rosu in functie de intensitatea transmiterii coronavirusului.

mai mult la :    /ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Danemarca isi inchide frontierele pentru sud-africani de teama noii mutatii a...

Decizia acestei tari nordice, care nu a inregistrat deocamdata niciun caz cu aceasta noua tulpina, va intra in vigoare miercuri si va fi mentinuta...

Paste la Copenhaga