AcasăCulturaDanemarca: Ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed a plecat de la...

Danemarca: Ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed a plecat de la cotidianul Jyllands-Posten

Fostul șef al rubricii culturale de la cotidianul danez Jyllands-Posten, care a publicat în 2005 caricaturile profetului Mahomed, a anunțat luni că pleacă de la publicație. Flemming Rose, 57 de ani, este de atunci sub protecția poliției, iar cotidianul conservator a fost ținta unor tentative de atentat în perioada când dorea să testeze limitele libertății de expresie vis-a-vis de islam, relatează AFP.

„Vreau să petrec mai mult timp scriind cărți și să particip la dezbateri publice în Danemarca și în alte părți”, a declarat el în cotidian, apreciind că „diversitatea în creștere în Europa pune sub presiune libertatea”.

Redactorul șef Jorn Mikkelsen l-a salutat pe Flemming Rose, în ultima vreme șef al rubricii externe, afirmând că ziarul „are multe motive să îi fie recunoscător”.

OK Ny Avis Flemming Rose

Publicarea caricaturilor a provocat manifestații violente în mai multe țări musulmane. Jyllands-Posten este o publicație care a fost mereu controversată în Danemarca, unele trusturi de presă au considerat că ziarul a acționat în mod iresponsabil.

În luna martie, imediat după atentatele împotriva publicației Charlie Hebdo de la Paris și împotriva participanților la o dezbatere asupra libertății de expresie organizată la Copenhaga, Rose a primit un premiu de la Clubul național de presă pentru rolul său în promovarea libertății de expresie, încheie AFP.

http://www.agerpres.ro/cultura/2015/11/10/danemarca-ziaristul-care-a-publicat-caricaturile-cu-mahomed-a-plecat-de-la-cotidianul-jyllands-posten-08-03-40


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura