AcasăCulturaDanemarca: Ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed a plecat de la...

Danemarca: Ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed a plecat de la cotidianul Jyllands-Posten

Fostul șef al rubricii culturale de la cotidianul danez Jyllands-Posten, care a publicat în 2005 caricaturile profetului Mahomed, a anunțat luni că pleacă de la publicație. Flemming Rose, 57 de ani, este de atunci sub protecția poliției, iar cotidianul conservator a fost ținta unor tentative de atentat în perioada când dorea să testeze limitele libertății de expresie vis-a-vis de islam, relatează AFP.

„Vreau să petrec mai mult timp scriind cărți și să particip la dezbateri publice în Danemarca și în alte părți”, a declarat el în cotidian, apreciind că „diversitatea în creștere în Europa pune sub presiune libertatea”.

Redactorul șef Jorn Mikkelsen l-a salutat pe Flemming Rose, în ultima vreme șef al rubricii externe, afirmând că ziarul „are multe motive să îi fie recunoscător”.

OK Ny Avis Flemming Rose

Publicarea caricaturilor a provocat manifestații violente în mai multe țări musulmane. Jyllands-Posten este o publicație care a fost mereu controversată în Danemarca, unele trusturi de presă au considerat că ziarul a acționat în mod iresponsabil.

În luna martie, imediat după atentatele împotriva publicației Charlie Hebdo de la Paris și împotriva participanților la o dezbatere asupra libertății de expresie organizată la Copenhaga, Rose a primit un premiu de la Clubul național de presă pentru rolul său în promovarea libertății de expresie, încheie AFP.

http://www.agerpres.ro/cultura/2015/11/10/danemarca-ziaristul-care-a-publicat-caricaturile-cu-mahomed-a-plecat-de-la-cotidianul-jyllands-posten-08-03-40

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
anonim on