AcasăStiriDanezii de la FirstFarms isi cauta CEO. In Romania au o ferma...

Danezii de la FirstFarms isi cauta CEO. In Romania au o ferma agricola de 7.600 de hectare

FirstFarms, companie deţinută de investitori danezi, sunt în căutarea unui executiv care urmează să fie responsabil de operaţiunile companiei. Noul CEO urmează să îl înlocuiască pe Per Villumsen care urmează să preia fotoliul ce Chief Operations Officer (COO – director de operaţiuni).

„Misiunea noului CEO al FirstFarms va fi să dezvolte compania mai departe conform angajamentelor luate în momentul listării la bursă. Astfel noul CEO va trebui să transforme compania într-o platformă de operaţiuni pentru mai multe ferme agricole mari în Europa de Est”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul companiei.

Odată cu găsirea unui nou CEO Per Villumsen urmează să se ocupe în principal de business-urile din România şi Slovacia.

Afacerile FirstFarms, companie care operează local o fermă de 7.600 de hectare în apropierea oraşului Buzău, au ajuns după primele nouă luni ale anului trecut la 28,4 milioane de coroane daneze (3,7 mil. euro), în creştere cu 150% faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

FirstFarms este prezentă în România din 2007, atunci când compania a început să achiziţioneze teren agricol în estul şi vestul ţării. Investitorii de la FirstFarms au reuşit să achiziţioneze treptat aproape 9.000 de hectare de teren, însă în 2009 compania a renunţat la cele aproape 2.000 de hectare pe care le deţinea în apropiere de Timişoara.

Investiţiile în terenuri agricole ale danezilor de pe piaţa locală sunt evaluate la 15 milioane de euro, potrivit datelor dintr-un raport al companiei.

FirstFarms produce cereale numai pe jumătate din terenul pe care îl deţine în România pentru că restul nu este comasat. Din cele 4.200 de hectare aflate în exploatare, circa 40% sunt plantate cu grâu, în timp ce restul este împărţit între rapiţă, floarea-soarelui şi orz. Odată cu comasarea terenurilor, danezii de la FirstFarms vizează extinderea operaţiunilor din agricultură până la 10.000 de hectare.

 

 

Danezii de la FirstFarms isi cauta CEO. In Romania au o ferma agricola de 7.600 de hectare


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura