Danezii de la FirstFarms se uita la achizitii in Romania

0
950

FirstFarms, companie deţinută de investitori danezi care operează o fermă de 7.600 de hectare în apropierea oraşului Buzău, vizează fuziunea cu alte companii daneze care operează în agricultură în Europa de Est după ce în ultimii doi ani miza a fost stabilizarea operaţiunilor de pe piaţa locală.

„Compania a finalizat o bună parte din restructurarea la care s-a lucrat în ultimii doi ani, iar acum FirstFarms se va concentra pe realizarea principalului obiectiv, acela de a deveni o firmă agricolă mare şi eficientă cu focus iniţial pe România şi Slovacia. În acest sens, noul CEO Anders Norgaard se va concentra, printre alte lucruri, pe creşterea afacerii prin fuziuni cu alte proiecte agricole daneze în Europa de Est”, se arată într-un raport al FirstFarms.

În România investitorii danezi deţin în total 32.000 de hectare de teren agricol. Între investitorii danezi există deja relaţii de business având în vedere că Ingleby, companie deţinută de familia miliardară Raunsing, a achiziţionat acum doi ani 2.000 de hectare de teren în judeţul Timiş de la FirstFarms.

Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 4 milioane de euro pe piaţa locală, de două ori mai mari decât cele din 2010.

…  Danezii de la FirstFarms se uita la achizitii in Romania

 

FirstFarms A/S

FirstFarms este o companie de investitii daneza care, prin folosirea propriei strategii de investitie, utilizeaza in mod favorabil oportunitatile de investitie in activitatile agricole din Estul Europei prin investirea atat a capitalului actionarilor cat si capitaluri externe provenite de la companii agricole din Europa de est. FirstFarms achizitioneaza si modernizeaza ferme din Estul Europei in scopul optimizarii diferitelor procese si obtinerii atat de produse agricole ce vor fi competitive din punct de vedere al pretului si calitatii, precum si dezvoltarea unei afaceri profitabile pentru actionari. FirstFarms este o companie inscrisa la bursa de valori. Este singura din breasla inregistrata la OMX Nordic-Bursa valori Copenhaga si Cap Index.

Compania a fost infiintata in 2005 si se concentreaza pe tarile din Europa de Est, care pentru moment sunt Slovacia, Romania, Rusia si Ucraina. Deja in Romania si Slovacia s-au infiintat sucursale.

Mai multe informatii despre FirstFarms puteti citi pe www.firstfarms.com, varianta in engleza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here