AcasăStiriDin îndepărtata Scandinavie: Sfinţii Români cinstiţi la Roskilde, Danemarca

Din îndepărtata Scandinavie: Sfinţii Români cinstiţi la Roskilde, Danemarca

Duminică, 14 iulie a.c., Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Români” din oraşul Roskilde, Danemarca, şi-a sărbătorit hramul, ocazie cu care PS Episcop Macarie al Europei de Nord a săvîrşit Acatistul Sfinţilor Români şi Taina Sfintei Liturghii împreună cu părintele paroh Mihai-Marius Hornicar. În cuvîntul de învăţătură, ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre sfinţii români care îi ajută pe urmaşii lor, mai ales pe cei din diaspora, în păstrarea şi cultivarea credinţei şi identităţii strămoşeşti. Totodată, i-a felicitat pe preot şi pe enoriaşi pentru eforturile depuse în urmă cu cîteva săptămîni în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al unui tînăr imigrant român, decedat fulgerător pe acele meleaguri. Preasfinţitul Macarie a arătat că trebuie să ne manifestăm durerea şi compasiunea, dar în acelaşi timp şi coresponsabilitatea creştină.

La finalul slujbei, toţi cei prezenţi au primit în dar de la arhiereu Acatistul Sfinţilor Români, publicat recent la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă din Bucureşti.
134
În cursul după-amiezii, Preasfinţitul Macarie, părintele paroh şi un grup de tineri ai Centrului de tineret „Sfîntul Voievod Ştefan cel Mare” s-au oprit la izvorul tămăduitor al Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul din apropierea catedralei necropolă a suveranilor danezi din Roskilde. La acest izvor, încă de la începuturile creştinismului scandinav, prin rugăciunile Sfîntului Ioan Botezătorul, mulţi erau vindecaţi de neputinţele lor trupeşti şi sufleteşti. Totodată, a fost vizitat şi muzeul corăbiilor vikinge din fiordurile vechii capitale a Regatului Danemarcei – a transmis, pentru FĂCLIA de Cluj, Secretariatul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

 

Din îndepărtata Scandinavie: Sfinţii Români cinstiţi la Roskilde

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ak47 de pe forum on