AcasăCopenhagaDuminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a...

Duminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit slujba Vecerniei în parohia românească din Copenhaga

Duminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit slujba Vecerniei în parohia românească din Copenhaga, fiind înconjurat de ieromonahul Avram Gînju și de enoriașii români din capitala Regatului Danemarcei.

Cu acest prilej, au fost venerate icoanele Sfinților Români și moaștele Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care se păstrează în prestolul altarului bisericii catolice daneze cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Copenhaga, unde este găzduită parohia românească.

La finalul slujbei, Preasfințitul Macarie a susținut o cateheză despre cinstirea sfinților, membrii proslăviţi ai Trupului lui Hristos.

Cu aceasta ocazie, ierarhul ne-a marturisit: „sfinţenia acestora, cărora cei mai mulţi le purtăm numele, este o strălucire a sfinţeniei lui Hristos Însuşi, iar sărbătorirea fiecărui sfânt, înseamnă sărbătorirea lui Hristos într-unul din aspectele Sale particulare reprezentat prin acest sfânt; înseamnă a intra în relaţia de rugăciune, care uneşte acest sfânt cu Hristos, spre folosul nostru duhovnicesc”.

Parohia românească din Copenhaga este ocrotită de Sfinții Cuvioși Grigorie Decapolitul de la Bistrița Vâlcii și Nicodim cel Sfințit de la Tismana.  In galeria media a acestui articol (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea mai multe fotografii de la acest eveniment.

– informeaza Agentia de stiri Lacasuri

– See more at: http://www.lonews.ro/stiri/arhitectura-imobiliare/13437-ps-macarie-a-slujit-intre-enoriasii-romani-din-capitala-regatului-danemarcei-foto.html#sthash.ibFby4Fb.dpuf


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura