AcasăCopenhagaDuminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a...

Duminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit slujba Vecerniei în parohia românească din Copenhaga

Duminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit slujba Vecerniei în parohia românească din Copenhaga, fiind înconjurat de ieromonahul Avram Gînju și de enoriașii români din capitala Regatului Danemarcei.

Cu acest prilej, au fost venerate icoanele Sfinților Români și moaștele Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care se păstrează în prestolul altarului bisericii catolice daneze cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Copenhaga, unde este găzduită parohia românească.

La finalul slujbei, Preasfințitul Macarie a susținut o cateheză despre cinstirea sfinților, membrii proslăviţi ai Trupului lui Hristos.

Cu aceasta ocazie, ierarhul ne-a marturisit: „sfinţenia acestora, cărora cei mai mulţi le purtăm numele, este o strălucire a sfinţeniei lui Hristos Însuşi, iar sărbătorirea fiecărui sfânt, înseamnă sărbătorirea lui Hristos într-unul din aspectele Sale particulare reprezentat prin acest sfânt; înseamnă a intra în relaţia de rugăciune, care uneşte acest sfânt cu Hristos, spre folosul nostru duhovnicesc”.

Parohia românească din Copenhaga este ocrotită de Sfinții Cuvioși Grigorie Decapolitul de la Bistrița Vâlcii și Nicodim cel Sfințit de la Tismana.  In galeria media a acestui articol (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea mai multe fotografii de la acest eveniment.

– informeaza Agentia de stiri Lacasuri

– See more at: http://www.lonews.ro/stiri/arhitectura-imobiliare/13437-ps-macarie-a-slujit-intre-enoriasii-romani-din-capitala-regatului-danemarcei-foto.html#sthash.ibFby4Fb.dpuf

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca