E ceva putred în Danemarca? Curtea Supremă a Danemarcei a condamnat-o de curând pe Firouzeh Bazrafkan la plata unei amenzi de 5000 de coroane sau 5 zile de închisoare

0
890

Firoozeh își exercita și ea dreptul la libera exprimare, scriind pe blogul său, în Danemarca: “Sunt convinsă că bărbații musulmani, peste tot în lume, își violeaza fetele, abuzează de ele și le ucid. Ca daneză născută în Iran”, adauga ea, “cred că acest lucru provine dintr-o cultură greșită și inumană, presupunând că este vorba de o cultură. Aș spune, totuși, că este mai degrabă vorba de o religie greșită și inumană, a cărei carte sfântă, Coranul, este mai inumană, deplorabilă și nebună decât celelalte două religii majore împreună”.

Den dansk-iranske kunstner Firoozeh Bazrafkan har valgt at smide tøjet i sympati med den 20-årige egyptiske kunststuderende og blogger Aliaa Magda Elmahdy, som har skabt stor debat i Mellemøsten, efter hun lagde et nøgenbillede af sig selv på nettet.

Elmahdy, der optræder på billedet kun iført strømpebukser, sko og en hårsløjfe, har skabt vrede blandt muslimske grupper, som mener, at hun forbryder sig mod islams forskrifter.

Nu comentez spusele lui Firoozeh Bazrafkan. Libertatea de expresie e garantată în democrațiile recunoscute – le-as spune, cu “pedigriu” – cum este și cea daneză. Acolo, în codul penal, putem fi siguri ca “articolul 116” nu reglementează lapidarea și nici dimensiunea pietrelor utilizate în timpul acestui procedeu. Se spune ceva, într-adevăr, la secțiunea 266 despre rasism, dar este normal: într-o democrație cu “pedigriu” cel mai mare pericol pentru omenire este rasismul – și el trebuie combătut.
Prin urmare, Curtea Supremă a Danemarcei a condamnat-o de curând pe Firouzeh Bazrafkan la plata unei amenzi de 5000 de coroane sau 5 zile de închisoare. Știe ea de ce! Un număr oarecare de lovituri de bici? O macara, ca în Iran, de care să fie spânzurată pentru blasfemie? Nici vorbă…încă! Danemarca e o democrație. http://inliniedreapta.net/insemnare/e-ceva-putred-in-danemarca/

 

Curtea Supremă a Danemarcei a condamnat-o de curând pe Firouzeh Bazrafkan la plata unei amenzi de 5000 de coroane sau 5 zile de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here