AcasăStiriElevi cu deficienţe de vedere din Cluj, în tabără în Danemarca

Elevi cu deficienţe de vedere din Cluj, în tabără în Danemarca

O echipă a Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj – Napoca participă în perioada 21 – 28 aprilie 2013 la „Copenhagen Game and Play Camp 2013”, tabără destinată persoanelor cu deficienţe vizuale, organizată în cadrul programului Tineret în acţiune.

Tabăra europeană este prima de acest gen destinată persoanelor cu deficienţe vizuale şi va avea loc în Copenhaga, Danemarca la IBOS – The Institute for the Blind and Partially Sighted – centrul naţional de reabilitare pentru elevii şi adulţii cu deficienţe vizuale din Danemarca.

Tabăra reprezintă un schimb de experienţă pe durata a 6 zile între tineri cu deficienţe vizuale, cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani din Danemarca, ţara organizatoare, şi România, Franţa şi Irlanda, ţările partenere. Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul acestei întâlniri sunt împărţite pe două secţiuni, respectiv Muzică şi Sport, tinerii putând opta pentru una din cele două în funcţie de abilităţile personale.

„Consider participarea tinerilor noştri la această tabără ca fiind mai mult decât necesară întrucât ea marchează un nou pas înainte către o integrare deplină în societate şi către o viaţă cât mai aproape de normalitate. În plus, în condiţiile în care elevii liceului nostru pentru deficienţi de vedere şi-au demonstrat în repetate rânduri aptitudinile deosebite în practicarea unor sporturi precum înotul, torballul, şah-ul şi nu numai, această tabără le va oferi, o dată în plus, posibilitatea de a se întrece cu colegii lor din celelalte ţări partenere şi de a-şi petrece în mod plăcut timpul liber” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

mai mult :

Elevi cu deficienţe de vedere din Cluj, în tabără în Danemarca

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on