Elite fara granite – Ei sunt Romania: Agricultura la costum – tanarul scolit in Danemarca, fermier in Romania

0
487

Romania are o multime de tineri remarcabili. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul lui Tiberiu Mitrea, un tanar din Sura Mare, care, dupa studentia din Danemarca, s-a intors acasa.

Ferma sa cu 30 de hectare de teren si 20 de bovine a reusit sa se impuna pe piata locala, multumita initiativelor luate de tanarul antreprenor. Natura Lact este unica in tara, intrucat comenzile se pot face pe Facebook, iar conceptul de livrare e simplu: Lapte proaspat din ferma direct la usa ta, spune Tiberiu.

Un roman la Aarhus Business Academy

In anul 2008, Tiberiu a avut sansa de a pleca la studii in strainatate. S-a decis sa studieze marketing management si a fost acceptat la Aarhus Business Academy.

„Sistemul universitar din Danemarca difera de cel romanesc. Intr-o clasa sunt 30 de studenti si totul se focalizeaza in jurul studiilor de caz. Practic, citesti acasa si la cursuri aplici pe studii de caz cele citite. Un exemplu concret este realizarea unui studiu de piata pentru care a trebuit ca intreaga clasa sa se deplaseze la Londra.

Studiul de caz era o companie daneza din Arhus care dorea sa se extinda si in Marea Britanie. Un alt plus in sistemul educational danez este gradul de internationalizare. In aceeasi clasa ai colegi din cel putin 7 tari europene si nu numai. Astfel, dupa terminarea universitatii ai deja creat un network de profesionisti in Uniunea Europeana”, a povestit tanarul pentru Ziare.com.

Sura Mare, mai multe oportunitati decat la Aarhus

 

Elite fara granite – Ei sunt Romania: Agricultura la costum – tanarul scolit in Danemarca, fermier in Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here