AcasăCopenhagaFostă ministră din Danemarca, condamnată la închisoare! Ce acuzații i se aduc...

Fostă ministră din Danemarca, condamnată la închisoare! Ce acuzații i se aduc celei care a condus Ministerul Imigrației

-

Inger Stojberg, fost ministru danez al imigraţiei, cunoscută pentru poziţia sa dură în acest domeniu, a fost condamnată luni la 60 de zile de închisoare în legătură cu separarea unor cupluri de solicitanţi de azil minori, relatează agențiile internaționale de presa. Sentinţa este definitivă.

Inger Stojberg a fost găsită vinovată de încălcarea deliberată a legii privind responsabilitatea ministerială. Pedeapsa este închisoare cu executare pentru 60 de zile, a stabilit Curtea specială de justiţie de la Copenhaga.

„Mulțumesc mult pentru susținere, prieteni! Astăzi au pierdut valorile daneze!

Avem acum o situație în care orice bărbat poate imigra în Danemarca cu un copil ca fiind mireasa sa. Câteva dintre aceste copile au rămas însărcinate de la vârstele de 12-13 ani. Se pare că acum poți face asta în Danemarca, si vei ramâne nepedepsit.

Dar sunt pedepsita eu în schimb, pentru că încerc să protejez aceste fete tinere. Sincer acum, în Danemarca ceva este complet greșit!

Dar respect verdictul judecatorilor și îmi primesc pedeapsa fără să mă aplec. Viața mea merge înainte.

Nu vreau să ascund însă că mă miră aceasta condamnare. Dar am știut întotdeauna că lupta pentru valorile daneze nu este gratuită. Și că eșuăm doar dacă încetăm să luptăm pentru ceea ce credem.” a declarat Inger Støjberg pe pagina sa de Facebook.

Pe pagina de Facebook a fostei ministre a imigratiei, este festival de comentarii de sustinere si anti-emigranti.

În procesul început în septembrie, cei 26 de judecători ai acestei instanţe, care nu se reunesc decât pentru a judeca actuali sau foşti membri ai guvernului, au fost chemaţi să decidă dacă fosta şefă a Ministerului Imigraţiei şi Integrării, a încălcat Convenţia europeană privind drepturile omului  prin ordinul de separare a cuplurilor de solicitanţi de azil, în cazurile când femeia este minoră.

Stojberg s-a declarat nevinovată în debutul acestui proces inedit în ţara nordică.

În 2016, un număr de 23 de cupluri au fost separate, fără o examinare individuală a dosarului lor, în virtutea ordinului dat de ministrul liberal Inger Stojberg, care ulterior şi-a părăsit partidul, fără însă a renunţa şi la mandatul de deputată.

Fost ministru al imigraţiei din 2015 până în 2019 într-un guvern de centru-dreapta susţinut de dreapta populistă antiimigraţie reprezentată de Partidul Popular DF, Stojberg a dus o politică extrem de restrictivă, determinând adoptarea a peste 110 amendamente de limitare a drepturilor străinilor în Danemarca, inclusiv confiscarea bunurilor migranţilor pentru a finanţa găzduirea lor pe teritoriul danez.

/www.realitatea.net/stiri/actual/

 


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, în valoare de 500...

Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară în valoare de 500 de milioane de euro, a declarat marţi cancelarul Olaf Scholz, conform site-ului Tagesschau.de. Olaf...

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura