Fostul prim ministru danez Anders Fogh Rasmussen, Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti: România şi NATO sunt mai puternice

0
636

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti.

Secretarul General al NATO a ţinut un discurs după primirea titlului de Doctor Honoris Causa.

Rasmussen a mulţumit Universităţii Bucureşti pentru onoarea de a fi numit Doctor Honoris Causa „Sunt onorat de titlul acordat de Universitatea din Bucureşti. Acesta nu e doar cea mai importantă universitate din România, ci a jucat un rol important în apărarea libertăţii. Studenţii Universităţii au declanşat evenimentele din 1989, care au clădit România democrată”, dar a ţinut să vorbească despre principalele probleme cu care se confruntă NATO.

„Atunci când eram tânăr, România şi NATO erau în tabere diferite şi era greu să crezi că lucrurile se vor schimba. Dar ele s-au schimbat, s-au îmbănătăţit, iar acum România şi NATO sunt mai puternice”, a spus Rasmussen.

Anders Fogh Rasmussen a abordat în discursul său şi problemele cu care se confruntă comunitatea internaţională şi a explicat că Siria este o societate complexă.

”Nu cred că există o soluţie militară pentru problema din Siria. Este absolut strigător la cer ce se întâmplă, zeci de mii de oameni omorâţi, milioane de refugiaţi. Riscuri de extindere a conflictului, risc de folosire a armelor chimice, sunt lucruri foarte grave. Siria este o societate foarte complexă. Avem nevoie de un mesaj puternic şi unificat”, a spus Rasmussen.

Totodată, NATO are în plan şi ”o îmbunătăţire a dialogului structural cu China, precum şi cu alte pieţe emergente” şi a semnat deja ”câteva înţelegeri, cu Australia, cu alţi parteneri din părţi opuse ale globului”, potrivit Secretarului General.

Întrebat de un student, care a fost cel mai dificil moment al mandatului său, Rasmussen a răspuns că „La nivel personal, cel mai greu moment este atunci când trebuie să ofer condoleanţe naţiunilor care au suferit pierderi, mai ales în Afganistan. Din păcate, asta se întâmplă săptămânal. Din punct de vedere politic, cel mai greu moment a fost procesul de a decide dacă demarăm operaţiuni militare în Libia. Am luat decizia în şase zile”.

 

mai mult la : http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/foto-video-secretarul-general-al-nato-anders-fogh-rasmussen-doctor-honoris-causa-al-universitatii-bucuresti-romania-si-nato-sunt-mai-puternice-302873.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here