AcasăStiriGuvernul danez are probleme cu scortisoara: produsele traditionale cu acest condiment ar...

Guvernul danez are probleme cu scortisoara: produsele traditionale cu acest condiment ar putea fi interzise din 2014

Rulourile cu scortisoara daneze, produse traditionale de Craciun in Danemarca, ar putea fi interzise incepand de anul viitor, din cauza continutului ridicat de cumarina, o substanta toxica regasita in scortisoara, care depaseste normele impuse de Uniunea Europeana, informeaza dailymai.co.uk, citat de Mediafax.

 

„Este sfarsitul rulourilor cu scortisoara, asa cum le stim. Rulourile cu scortisoara sunt, desigur, un produs de patiserie danez traditional. Preparam paine si prajituri cu scortisoara de 200 de ani”, a declarat Hardy Christensen, directorul Asociatiei patiserilor danezi.

Propunerea de interdictie vine in urma deciziei agentiei pentru siguranta alimentara din Danemarca de a implementa reglementarile Uniunii Europene referitoare la cantitatea de „produse zilnice de patiserie fina”, care limiteaza cumarina la 15 miligrame pe kilogram.

Cu toate acestea, rulourile cu scortisoara, cunoscute sub denumirea de „Kanelsnegler” si foarte populare in tarile nordice, pot contine pana la 50 de miligrame pe kilogram. In Suedia, guvernul a clasificat produsele de patiserie cu scortisoara drept „produse traditionale si de sezon”.

In Danemarca au aparut deja nemultumiri cu privire la faptul ca guvernul nu a luat masuri de protejare a produselor sale traditionale cu scortisoara, asa cum au facut autoritatile din Suedia, ci doar au amanat punerea in aplicare a deciziei de interdictie pana in februarie.

Guvernul danez are probleme cu scortisoara: produsele traditionale cu acest condiment ar putea fi interzise din 2014

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
marius olariu</