AcasăStiriHopa ! Vine sefu la post. Baietii de la AMBA pregatiti-va !

Hopa ! Vine sefu la post. Baietii de la AMBA pregatiti-va !

Viorel Ardeleanu a fost avizat, marţi, în comisiile de politică externă ale Parlamentului, cu unanimitate, pentru postul de ambasador la Copenhaga, el subliniind că relaţia cu Danemarca este foarte importantă pentru România, potrivit Mediafax.
       
„Relaţia cu Danemarca este foarte importantă pentru România din mai multe puncte de vedere. În primul rând este un stat membru NATO, are o politică proatlantistă importantă, secretarul general al NATO este danez. De asemenea, în ceea ce priveşte UE, Danemarca este membră din 1973 şi deţine actualmente preşedinţia UE, pentru a şaptea oară. Are o administraţie foarte eficientă. Este cunoscută ca o ţară, deşi mică din punct de vedere al populaţiei, cu important sector economic, cu o putere economică, cu o administraţie eficientă, o ţară care acordă foarte multă atenţie problematicii drepturilor omului şi bunei guvernanţe”, a spus Ardeleanu.
       
El s-a referit şi la comerţul bilateral cu Danemarca, spunând că nivelul acestuia „nu este chiar foarte mulţumitor”, el explicând că Danemarca este a 27-a putere economică a lumii, însă comerţul bilateral cu România a fost de doar 400 de milioane de euro anul trecut.

http://www.b1.ro/stiri/externe/viorel-ardeleanu-noul-ambasador-al-romaniei-la-copenhaga-22945.html


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura