AcasăStiriHopa ! Vine sefu la post. Baietii de la AMBA pregatiti-va !

Hopa ! Vine sefu la post. Baietii de la AMBA pregatiti-va !

Viorel Ardeleanu a fost avizat, marţi, în comisiile de politică externă ale Parlamentului, cu unanimitate, pentru postul de ambasador la Copenhaga, el subliniind că relaţia cu Danemarca este foarte importantă pentru România, potrivit Mediafax.
       
„Relaţia cu Danemarca este foarte importantă pentru România din mai multe puncte de vedere. În primul rând este un stat membru NATO, are o politică proatlantistă importantă, secretarul general al NATO este danez. De asemenea, în ceea ce priveşte UE, Danemarca este membră din 1973 şi deţine actualmente preşedinţia UE, pentru a şaptea oară. Are o administraţie foarte eficientă. Este cunoscută ca o ţară, deşi mică din punct de vedere al populaţiei, cu important sector economic, cu o putere economică, cu o administraţie eficientă, o ţară care acordă foarte multă atenţie problematicii drepturilor omului şi bunei guvernanţe”, a spus Ardeleanu.
       
El s-a referit şi la comerţul bilateral cu Danemarca, spunând că nivelul acestuia „nu este chiar foarte mulţumitor”, el explicând că Danemarca este a 27-a putere economică a lumii, însă comerţul bilateral cu România a fost de doar 400 de milioane de euro anul trecut.

http://www.b1.ro/stiri/externe/viorel-ardeleanu-noul-ambasador-al-romaniei-la-copenhaga-22945.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca