AcasăStiriHramul parohiei ortodoxe române din Copenhaga, Danemarca

Hramul parohiei ortodoxe române din Copenhaga, Danemarca

Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoţi, a săvârşit Sfânta Liturghie astăzi, 24 noiembrie, în biserica parohiei româneşti din Copenhaga, Danemarca, cu prilejul cinstirii Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul acestei parohii. După slujbă a fost inaugurată noua sală românească din incinta bisericii, unde se desfăşoară activităţile misionare şi catehetice ale parohiei. Sala a fost împodobită cu scoarţe, ştergare şi obiecte de ceramică aduse din România iar mobilierul tradiţional a fost lucrat de tineri în atelierele din cadrul parohiei.

Preasfinţitul Episcop Macarie a precizat că în acest minunat cadru de spiritualitate şi cultură din pridvorul bisericii se depăşesc greutăţile şi tristeţile înstrăinării care prin perpetuarea moştenirii luminoase a înaintaşilor, devin prilej binecuvântat şi mântuitor de răscumpărare a timpului. Totodată, Preasfinţitul Macarie a spus că prin această zestre se împărtăşeşte şi celor cu care convieţuiesc românii în ţinuturile scandinave, frumuseţea care vindecă, înnobilează şi care va salva lumea.

La eveniment a participat, alături de credincioşi şi Ambasadorul României în Regatul Danemarcei, Viorel Matei Ardeleanu.

sursa :

Hramul parohiei ortodoxe române din Copenhaga, Danemarca

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca