AcasăDanemarcaIdeea prin care Danemarca luptă împotriva risipei alimentare. „Este primul supermarket de...

Ideea prin care Danemarca luptă împotriva risipei alimentare. „Este primul supermarket de acest fel din lume”

Risipa alimentară este o problemă existentă la nivel mondial. Ţările lumii încearcă să găsească diferite soluţii pentru stoparea acestui fenomen care a luat o amploare tot mai mare în ultimii ani. După ce Franţa a scos risipa alimentară în afara legii, Danemarca a deschis primul supermarket în care se vinde exclusiv surplusul de produse alimentare. La inaugurare au fost prezente prinţesa Marie şi ministrul mediului, Eva Kjer Hansen, potrivit thelocal.dk.

Odată cu deschiderea magazinului WeFood, Copenhaga devine primul oraş din Danemarca unde se vând doar produsele care, în caz contrar, ar fi ajuns la coşul de gunoi.

„WeFood este primul supermarket de acest fel din Danemarca şi, probabil, din lume. Nu numai că este destinat oamenilor cu venituri reduse, ci este şi o modalitate de a lupta împotriva risipei alimentare din această ţară. Proiectul a fost primit foarte bine de localnici, care îl percep ca o modalitate bună de rezolvare a acestei probleme”, a declarat Per Bjerre, reprezentantul ONG-ului care se află în spatele iniţiativei.

supermarket

mai mult la :  http://www.gandul.info/magazin/ideea-prin-care-danemarca-lupta-impotriva-risipei-alimentare-este-primul-supermarket-de-acest-fel-din-lume-15087499


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura