Ideea prin care Danemarca luptă împotriva risipei alimentare. „Este primul supermarket de acest fel din lume”

0
415

Risipa alimentară este o problemă existentă la nivel mondial. Ţările lumii încearcă să găsească diferite soluţii pentru stoparea acestui fenomen care a luat o amploare tot mai mare în ultimii ani. După ce Franţa a scos risipa alimentară în afara legii, Danemarca a deschis primul supermarket în care se vinde exclusiv surplusul de produse alimentare. La inaugurare au fost prezente prinţesa Marie şi ministrul mediului, Eva Kjer Hansen, potrivit thelocal.dk.

Odată cu deschiderea magazinului WeFood, Copenhaga devine primul oraş din Danemarca unde se vând doar produsele care, în caz contrar, ar fi ajuns la coşul de gunoi.

„WeFood este primul supermarket de acest fel din Danemarca şi, probabil, din lume. Nu numai că este destinat oamenilor cu venituri reduse, ci este şi o modalitate de a lupta împotriva risipei alimentare din această ţară. Proiectul a fost primit foarte bine de localnici, care îl percep ca o modalitate bună de rezolvare a acestei probleme”, a declarat Per Bjerre, reprezentantul ONG-ului care se află în spatele iniţiativei.

supermarket

mai mult la :  http://www.gandul.info/magazin/ideea-prin-care-danemarca-lupta-impotriva-risipei-alimentare-este-primul-supermarket-de-acest-fel-din-lume-15087499

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here