Adrian Petre (21 de ani), unul dintre cei mai eficienţi stranieri ai României, are parte de o ascensiune remarcabilă în Danemarca, iar la vară, atacantul va face parte din lotul lui Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21. Într-un interviu acordat ProSport, Adi a vorbit despre planurile sale de viitor, şansele României la acest turneu final, dar şi despre concureţa de pe post cu George Puşcaş.

Deşi a recunoscut că nu îi place termenul de „adaptare”, arădeanul este un exemplu tot mai rar de fotbalist care confirmă după ce ajunge în străinătate, joacă, şi rămâne la un nivel constant. Petre a pus umărul serios la promovarea lui Esbjerg în prima ligă daneză, reuşind 13 goluri şi două pase decisive.

În ciuda faptului că Esbjerg nu a făcut investiţii masive, trupa condusă de olandezul John Lammers are un parcurs mult peste aşteptări şi în acest sezon, graţie şi aportului ofensiv al golgheterului Petre, care şi-a trecut în cont 10 goluri până în prezent, şapte în campionat şi trei în Cupă. Cu o etapă înaintea încheierii sezonului regular, Esbjerg ocupă locul cinci, cu 35 de puncte, iar pentru a fi sigură de accederea în play-off, trebuie să o învingă pe Vejle în ultima rundă, echipa lui Costel Gâlcă.

mai mult la :   www.prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here