La un an de la scandalul Girafa Marius, disecţie publică a unui leu la o grădină zoologică din Danemarca

0
740

O grădină zoologică din Danemarca vrea să organizeze o disecţie publică a unui leu care a fost eutanasiat pentru a evita cosangvinizarea. Evenimentul are loc la un an după ce o altă grădină zoologică daneză a ucis o girafă sănătoasă care a fost disecată şi dată leilor să o mănânce în faţa copiilor, incidentul provocând proteste masive în mediul online, scrie Associated Press.

Grădina zoologică Odense, din centrul Danemarcei, a anunţat că leoaica care urmează a fi disecată, era tânără, sănătoasă şi a fost eutanasiată acum 9 luni deoarece avea prea multe feline. Instituţia a arătat că animalul, care a fost ţinut în congelator, va fi disecat joi, în aceeaşi zi în care începe vacanţa de toamnă.


Un reprezentant al grădinii zoologice, Michael Wallberg Soerensen, a spus că  Odense Zoo face disecţii publice de 20 de ani, dar nu pentru distracţie, ci în scop educaţional.

„Nu ciopârţim animalele ca să ne distrăm. Credem în împărtăşirea cunoştinţelor”, a declarat sâmbătă Wallberg Soerensen, adăugând că scopul acestei disecţii cu public este de a oferi celor prezenţi un contact apropiat cu animalele.

„Este important să nu atribuim animalelor calităţi umane pe care nu le au”, a adăugat el.

 

 

http://www.mariustuca.ro/bizar/disectie-publica-leu-gradina-zoologica-danemarca-girafa-marius-scandal-18087.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here