Lucian Ciolan: Lecţia fericirii din Danemarca, şi în şcolile din România

0
1020

Aprecierea programelor de educaţie daneze vine din felul în care sistemul de învăţământ reuşeşte să descopere din timp interesele şi pasiunile fiecărei personalităţi în parte şi să adauge acesteia responsabilitate şi angajament, declară decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, Lucian Ciolan, gazda unei delegaţii de experţi ai sistemului de învăţământ danez VIA University College.

„Fericirea este un concept simplu. E vorba de faptul că oamenii, pentru a putea să înveţe şi să aibă rezultate prin învăţare, trebuie să aibă o stare de bine, să fie mulţumiţi, fericiţi şi să se simtă confortabil. Niciunul dintre noi nu poate să înveţe dacă avem foarte multe griji şi stres”, a subliniat Lucian Ciolan, vineri, la deschiderea primului birou de reprezentare VIA în România, ca o platformă de colaborare între sistemele de învăţământ român şi danez.

Potrivit expertului danez VIA University College, Erik Hygum, biroul se deschide în România după mai bine de cinci ani de activitate, atât în domeniul educaţiei timpurii cât şi în cel al formării profesorilor şi pedagogiei sociale.

mai mult la :

Lucian Ciolan: Lecţia fericirii din Danemarca, şi în şcolile din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here