MAE: Atentionare de calatorie pentru Danemarca din cauza prognozei meteo nefavorabile

0
998

Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Danemarca asupra deteriorării condițiilor meteorologice nefavorabile începând de joi după-amiază până vineri seara, informează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, prognoza meteo nefavorabilă vizează furtuni violente cu vânt cu viteze de peste 100 km/h și căderi abundente de zăpadă, în condiţiile unor temperaturi sub limita îngheţului.

„Autoritățile daneze au anunțat atât închiderea mai multor drumuri și poduri, cât și suspendarea traficului feroviar și aerian, în anumite intervale sau pe întreaga perioadă a avertizării meteorologice, după caz. Totodată, instituțiile publice vor funcționa în baza unui program de lucru redus”, se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Danemarca sau celor care tranzitează acest stat în intervalul sus-menționat să urmărească avertizările și să respecte instrucțiunile emise în acest sens de autoritățile daneze, să se informeze din timp asupra condițiilor de călătorie și să-și echipeze automobilele corespunzător pentru condițiile de iarnă.

MAE: Atentionare de calatorie pentru Danemarca din cauza prognozei meteo nefavorabile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here