AcasăStiriMda, va trebui sa gasim o noua porecla. Viorel Ardeleanu, propus ambasador...

Mda, va trebui sa gasim o noua porecla. Viorel Ardeleanu, propus ambasador al României în Danemarca …

Matei Viorel Ardeleanu, coordonator naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a fost propus pentru funcţia de ambasador al României în Danemarca şi Islanda, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Ardeleanu este diplomat de carieră cu grad de ministru-consilier şi a ocupat în trecut funcţia de adjunct al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Propunerea cu numele acestuia împreună cu alte şase propuneri a fost transmisă de Ministerul de Externe către comisiile de specialitate ale Parlamentului la începutul acestui an. De asemenea, potrivit surselor citate, alte şapte propuneri de ambasadori au fost transmise de minister la jumătatea lunii decembrie 2011. În cazul tuturor, audierile vor fi programate cel mai probabil în luna februarie.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat marţi, întrebat în legătură cu lipsa unui ambasador în Danemarca, ţară care asigură preşedinţia UE, că a transmis un set de peste zece propuneri de ambasadori către Comisiile de politică externă ale Parlamentului.

„Pot să vă informez că am transmis preşedinţilor celor două comisii de politică externă de la Senat şi Cameră un pachet cu peste zece noi propuneri de ambasadori. De îndată ce Parlamentul îşi reia lucrările se vor organiza audierile aferente şi cât de curând vom avea un şef de misiune la Copenhaga”, a spus Baconschi.

Postul este vacant de la mijlocul anului 2011, urmare a rechemării de la post a lui Victor Micula, care a fost numit ambasador în Ungaria.

Viorel Ardeleanu, propus ambasador al României în Danemarca


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura