AcasăCopenhagaMica Sirenă din Copenhaga, vandalizată în apărarea balenelor

Mica Sirenă din Copenhaga, vandalizată în apărarea balenelor

Mica Sirenă din Copenhaga, celebrul monument din Danemarca, a fost pictată cu vopsea roșie, se pare, de membrii unei organizații de apărare a animalelor, a informat marți poliția daneză citată de AFP. O poză publicată de ziarul Politiken arată că în fața statuii s-a scris cu aceeași vopsea roșie: „Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe”.

„Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism (cu vopsea roșie). Studiem cazul”, a scris pe Twitter poliția din Copenhaga.

Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sângeros denumit ‘grindadrap’, ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sunt ucise cu ajutorul unor cuțite lungi.

Statuia din bronz, așezată din 1913 pe o stâncă din golful capitalei, reprezintă personajul din basmul lui Hans Christian Andersen.

Mica Sirenă a trecut prin multe momente grele în ultimii ani: capul său a fost furat de două ori, în 1964 și în 1998, iar brațul o dată în 1984.

A mai fost de asemenea împroșcată cu vopsea, împinsă de mai multe ori în mare sau acoperită cu o burka în 2004, pentru a protesta față de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

AGERPRES

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
x on