AcasăCopenhagaMica Sirenă din Copenhaga, vandalizată în apărarea balenelor

Mica Sirenă din Copenhaga, vandalizată în apărarea balenelor

Mica Sirenă din Copenhaga, celebrul monument din Danemarca, a fost pictată cu vopsea roșie, se pare, de membrii unei organizații de apărare a animalelor, a informat marți poliția daneză citată de AFP. O poză publicată de ziarul Politiken arată că în fața statuii s-a scris cu aceeași vopsea roșie: „Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe”.

„Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism (cu vopsea roșie). Studiem cazul”, a scris pe Twitter poliția din Copenhaga.

Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sângeros denumit ‘grindadrap’, ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sunt ucise cu ajutorul unor cuțite lungi.

Statuia din bronz, așezată din 1913 pe o stâncă din golful capitalei, reprezintă personajul din basmul lui Hans Christian Andersen.

Mica Sirenă a trecut prin multe momente grele în ultimii ani: capul său a fost furat de două ori, în 1964 și în 1998, iar brațul o dată în 1984.

A mai fost de asemenea împroșcată cu vopsea, împinsă de mai multe ori în mare sau acoperită cu o burka în 2004, pentru a protesta față de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

AGERPRES

 


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura